Skip to content

Wij vinden het belangrijk dat je met plezier gaat lessen! Wij doen er alles aan om te zorgen dat je jezelf prettig voelt tijdens de lessen.

Uitleg rijlessen

Rijlessen in fases

De auto rijlessen worden gegeven door goed opgeleide en gemotiveerde instructeurs die over de benodigde certificaten en diploma`s beschikken. Je zult in de auto gaan oefenen en de gewenste rijvaardigheid in 4 fasen leren, opklimmend in moeilijkheidsgraad.

Fase 1: Bediening en mechanisme.
Fase 2: Voertuigbeheersing, kijktechniek en bijzondere verrichtingen.
Fase 3: Verkeersgedrag in verschillende verkeerssituaties.
Fase 4: Veiligheid.

Tijdens elke autorijles zal de instructeur je verkeersinzichtelijke tips geven, hierdoor wordt je verkeersinzicht opgebouwd.

De praktijklessen worden gegeven in het examengebied maar ook daar buiten, zodoende leer je rijden in meer en minder complexe situaties zodat je na het behalen van je rijbewijs op een verantwoorde en veilige manier aan het verkeer kunt deelnemen.    

Opfris les

Opfrislessen zijn lessen voor kandidaten met een rijbewijs, je hebt een rijbewijs maar je durft niet meer aan het hedendaagse drukke verkeer deel te nemen, dan kun je bij Driversseat terecht voor opfrislessen.

Rij angst kan op verschillende manieren zijn ontstaan, zo kan het zijn dat je al jaren beschikt over het rijbewijs maar na het behalen ervan nooit of zeer weinig hebt gereden.

Daardoor kan onzekerheid toeslaan op het moment dat je achter het stuur plaatsneemt of als er een passagier meerijdt, de oorzaak van dit vervelende gevoel kan o.a. zijn ontstaan door een negatieve rijervaring, maar ook andere oorzaken zoals (te)weinig zelfvertrouwen of een verandering in je persoonlijke situatie kunnen aanleiding geven tot rij problemen. 

Driversseat verzorgt opfris lessen in de vorm van losse rijlessen.    

Examen & tussentijdse toets​

Het examen

Voordat je het rijexamen kunt afleggen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat, om het theorie examen te mogen afleggen moet je minimaal 16,5 jaar zijn, voor de tussentijdse toets en het praktijkexamen moet je minimaal 17 jaar zijn.

Wanneer het examen afleggen

Je kunt een examen af leggen als je beschikt over voldoende zelfvertrouwen en verkeersinzicht, zelfstandig alle opdrachten kunt uitvoeren en veilig in het verkeer kunt deelnemen.

Meenemen naar het examen

Geldig legitimatie bewijs – oproepkaart – zelfreflectie formulier – eventueel het advies formulier van de tussentijdse toets

driversseat rijschool achterhoek

De tussentijdse toets

Het CBR bied je de mogelijkheid om een zogenaamde tussentijdse toets af te leggen, je kunt alvorens af te rijden kennis maken met het examineren bij het CBR. 

De voordelen

De voordelen van deze toets zijn dat je alvast kunt wennen aan de examensituatie, zodat je minder nerveus bent. Je kunt vrijstellingen verdienen voor bepaalde onderdelen in bijzondere verrichtingen. Daarnaast krijg je een duidelijk advies waar nog aan gewerkt moet worden en wordt het slagingspercentage verhoogt tot 20% (bron CBR).

Wanneer toetsen

We bepalen samen het tijdstip van de tussentijdse toets, natuurlijk heeft het weinig zin een tussentijdse toets af te leggen als je net met rijlessen bent begonnen ,we adviseren je de toets af te leggen na ongeveer drie kwart van de rijopleiding.

Meenemen naar de tussentijdse toets

Een geldig legitimatie bewijs – oproepkaart – zelfreflectie formulier

Wat vonden anderen?

Roel BokkersJe voelt je op je gemak bij hun in de auto
Read More
De rijschool Driversseat is een hele fijne rijschool, of je nou met Frank moet rijden of met Jolynn. Ze zijn beide heel fijn met rijden, je voelt je op je gemak bij hun in de auto. Ze leren je stapsgewijs auto rijden dat vond ik persoonlijk het fijnst. Het zijn fijne mensen om naast te zitten. Ik vond het fijn dat ik bij hun mocht afrijden.
Marit van VuurenEen aanrader, leuk en leerzaam
Read More
Ik ben vandaag ook in één keer geslaagd! Autorijschool driversseat is zeker een aanrader om jouw rijbewijs te behalen! Erg leuke en leerzame lessen gehad van Frank! Nogmaals dank daarvoor Frank!
Clannad GralikeLeuk, leerzaam en in 1 keer geslaagd
Read More
In 1 keer geslaagd! Was niet gelukt zonder Frank, super erg bedankt voor leuke en leerzame lessen van het afgelopen half jaar.
Fleur PorskampLeerzaam en gezellig
Read More
Superblij dat ik geslaagd ben! Ik wil Frank en Driversseat heel erg bedanken voor deze leerzame lessen! 🙂 De rijlessen waren natuurlijk ook erg gezellig!
Jelle RessingGoed en snel je rijbewijs halen
Read More
Ik wil frank heel erg bedanken voor de leuke en ook zeker leerzame lessen het afgelopen half jaar. Driversseat is een echte aanrader om zo snel en goed mogelijk je rijbewijs te halen groeten jelle
Sjoerd ter HorstZeker een aanrader!
Read More
Hele fijne rijschool. In de auto word je gelijk op je gemak gesteld. Tijdens de rijlessen wordt je niveau door een stappenkaart bijgehouden, waardoor je goed weet op welk niveau je zit. Zeer gezellige en leerzame lessen gehad! Zeker een aanrader!
Previous
Next